Fordeler og ulemper med å handle på Internett

Tidligere var det en nødvendighet å forlate hjemmet for å kunne handle. Hvis det var noe som stod på innkjøpslisten så måtte man fysisk til butikken for å handle. I 2017 er det ikke lenger slik, for nå tilbys forbrukerne et alternativ.

Noen fordeler med å handle på Internett

fordeler og ulemper handle Internett

Å handle via Internett er noe «nymotens greier» vil noen eldre kanskje hevde, og det i et negativt tonefall. Vel, det er faktisk flere fordeler med å handle på Internett. Det er først og fremst tidsbesparende. Man trenger ikke haste fra sted til sted for å gjøre diverse innkjøp. Alt på handlelisten kan ordnes i løpet av få minutter i fred og ro hjemme. I tillegg slipper man kjas og mas, eventuell krangling og lange køer i butikker. En annen fordel er at man kan sammenligne priser på Internett. Slik kan man se hvor varen er billigst og på den måten spare noen kroner. Hvis man er på jakt etter noe helt spesifikt, så kan utvalget i nettbutikken være større enn det er i den fysiske butikken. Fordelene er derfor mange, men det finnes ulemper også.

Ulempene må man også huske på

Av og til kan man være uheldig å få en vare som ikke er hundreprosent i stand ved ankomst. Hvis forbrukeren ikke passer på å si ifra med engang, og spesielt innenfor de første fjorten dagene som angrefristloven gjelder, så er det ikke sikkert at man møter på en vennligsinnet kundeservicemedarbeider i ettertid, selv om man har gyldig grunn for sen tilbakemelding. Den største ulempen er at man ikke vet om informasjonen man oppgir er trygg. Informasjon som Visa-kortet og personnummer er sensitiv informasjon man ikke vil at skal havne på avveie. Gjør det det kan man bli utsatt for både robbet bankkonto og identitetstyveri. Man skal derfor være varsom når man handler på Internett, og ikke oppgi informasjon hvis man er usikker på Internettsiden man er på.

Hvem handler på Internett?

fordeler og ulemper handle Internett

Før var det nok først og fremst den yngre delen av befolkningen som handlet på Internett. Det var i alle fall de som først kastet seg over fenomenet og begynte å utforske det. I dag handler alle aldersgrupper på Internett, såfremt de har Internettilgang, og en enhet å bruke Internett på.