Forbrukere i mobiltelefonmarkedet

For tjue år siden var det ikke vanlig at alle aldre fra små barn til eldre pensjonister hadde egen mobiltelefon. I dag er det overraskende om man ser noen uten en mobiltelefon. Tidene har med andre ord forandret seg.

Bruker mobilen til alt

forbrukere i mobiltelefonmarkedet

Mobilteknologien har på mange måter revolusjonert verden. Når vi forbrukere går til anskaffelse av en smarttelefon, (for de aller fleste kjøper smarttelefon hvis de skal ha en ny mobil i dag) så kjøper vi i bunn og grunn en liten datamaskin. Ja, det er fortsatt en telefon man kan ringe med, men i tillegg til meldinger kan man med en smarttelefon ta bilder, bruke Internett, sende og motta e-poster, for å nevne noe. Man har timevis med underholdning rett i lomma, hvis det er det man ønsker. Og med noen medfølgende, og mange selvvalgte applikasjoner, blir hver eneste smarttelefon unik og tilpasset vårt behov. Vi bruker mobilen til alt, og for mange er mobilen så viktig at hvis man ikke har den innen rekkevidde begynner man å klø i fingrene.

Kan gå for langt

forbrukere i mobiltelefonmarkedet

Det er vel og bra at man er opptatt av telefonen sin, til en viss grad. Men når man for eksempel er invitert i en bursdag, og alle sitter med hver sin telefon, der mobilene er i fokus, og ikke praten rundt kaffebordet med bursdagsbarnet og andre kjente, da har det gått for langt. Man vet nesten ikke lenger hvordan man skal omgås venner og kjente, men hvordan man skal snakke med 1000 venner elektronisk på Facebook er ikke noe problem. Det kan bli en fremtidsutforing, for vanlige folk er ikke maskiner. Et annet aspekt er at mobilteknologi er sårbart. Hvis da mobilnettet kobler ut kan det oppstå situasjoner der man ikke får tak i hjelp, og det er en skremmende og bekymringsfull tanke i 2017. Sannheten er jo at det ikke er full dekning over hele landet, og ergo får ikke hele befolkningen det produktet de betaler for.

Reklame alle steder

Vi forbrukere blir møtt av reklame for salg av mobiltelefoner overalt. Det sendes ut egne reklameaviser for kjedebutikkene, og det kan være annonser i lokal- og riksaviser. I kommersielle TV- og radiokanaler dukker reklamen også opp. Men vi reklamerer jo til hverandre også, basert på egne og andres erfaringer om aktuelle produkter som er på markedet. For de som er inne i sosiale medier blir de også oppmerksomme på salgsannonser for blant annet mobiler der. Ergo; de som har noe å selge vet å bruke de kanalene som trengs for å få frem budskapet.