Endringer i forbrukerens holdninger

Det er mye som kan sies som penger, men sakens kjerne er at vi kan ikke leve uten.

Penger før og nå

Endringer i forbrukerens holdningerTemaet penger er et tema hvor man kan se hvordan forbrukerens holdninger har endret seg. Det vesle man hadde av penger før i tiden gikk til nødvendige ærender. Til gjengjeld hadde man da større kreativitet. Kreativiteten kom til syne, for eksempel gjennom håndverksprodukter man laget selv av enkle materialer. Man var mer takknemlig over hva man hadde, og satt større pris på ting man fikk. Dette var ingen selvfølge. Det hørte også med til sjeldenhetene at man hadde mulighet til å kjøpe seg noe nytt. Derfor fant man alltid løsninger som kunne forlenge levetiden til redskaper og lignende. Samfunnet vi lever i i dag er et bruk og kast samfunn. Er det noe vi ikke liker, kaster vi det og kjøper noe nytt. Man kan av og til få inntrykk av at penger vokser på trær, selv om alle innerst inne vet at det ikke er slik. Men takknemligheten og evne til å ta vare på ting, står ikke like sterkt i dag. Dessverre er det slik i mange tilfeller. Problemet med det er at man da heller aldri kan bli fornøyd, og ingenting er noen gang bra nok. Heldigvis er det i tiden at man vil satse på gjenbruk av gamle klær, for eksempel, og man kan med litt kreativitet lage nye bruksområder utav gamle ting. Et eksempel på dette er å lage ei lekekasse utav ei gammel kasse det har vært poteter i. Det er viktig å ta vare på ting ifra gamle dager, og hvis vi kan få fortidens verdier rundt dette med penger fram i lyset, så kan vi bli litt mer harmoniske vi også.

Populære produkter

I 2017 lever vi i en digital hverdag, og derfor er det kanskje ikke overraskende at teknologiske produkter som mobiltelefoner, (da gjerne smarttelefoner), nettbrett og datamaskiner er populære å kjøpe. Dette er produkter vi bruker daglig for jobb og skole, til å holde kontakt med venner og familie, og til underholdning.

Må ikke handle i butikker

Endringer i forbrukerens holdninger

Med disse teknologiske duppedingsene så kan vi også benytte oss av Internett, som er en moderne oppfinnelse. Både kjente kjedebutikker og spesialutformede nettbutikker gir forbrukeren da mulighet til å handle i fred og ro hjemme. Man trenger derfor ikke å gå ut døra for å gjøre selve innkjøpet. Dette er jo en stor endring fra tidligere tider da man ikke hadde noe valg. Da måtte man oppsøke butikken selv. Et fortinn med å handle på Internett er at man kan få en billigere pris enn hva samme vare koster i butikk. På den andre siden, hvis man vil fysisk se, kjenne og føle varen, da må man til butikken. Det er ofte når man ser varen at man vet om det er riktig.